Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie muśnięty groszkiem makaron z dodatkiem aromatycznego estragonu. Magiczne danie, choć może tak nie wygląda. Danie zmontowane na prędko po pracy w granicach 23-24. Polecam Arek Gie
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4495
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12188
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6909
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5650
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4495
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12188
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6909
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5650
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Zostawiamy trochę wody z gotowania makaronu. Groszek gotujemy w osolonym wrzątku. Przecieramy przez drobne sito. Przelewamy do garnka dodając masło i estragon. Zagotowujemy, cały czas mieszając. Wlewamy śmietankę, wrzucamy makaron, podgrzewamy dokładnie łącząc z sosem. W razie potrzeby dodajemy wodę z gotowania, wg uznania. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką.