Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z mięsem i groszkiem

Spaghetti z mięsem i groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2260 Ocena: 49833

Dodano:

Odsłon: 520

Jak zwykle makaron staje na wysokości zadania.

Składniki

  • 300 g makaronu spaghetti
  • 200 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 1 szklanka mrożonego groszku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 500 ml passaty pomidorowej
  • sól czosnkowa
  • estragon
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Spaghetti z mięsem i groszkiem

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, odcedzamy.

    Na rozgrzanym oleju smażymy posiekaną cebulę razem z mięsem mielonym. Przy pomocy drewnianej łyżki rozdrabniamy mięso. Następnie dodajemy passatę oraz groszek. Lekko redukujemy sos, do smaku doprawiamy solą czosnkową, estragonem, solą i pieprzem.

    Do sosu przekładamy makaron, dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń