Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boższ! Jakie to pyszne wyszyło! Na 10, szesnastkę dajemy!
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 311
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 225
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3317
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 311
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 225
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3317
Składniki
Makaron gotujemy al dente. A rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, pokrojony seler. Lekko szklimy, dolewamy wina. Odparowujemy. Do cebuli dodajemy mięso, szpatułką lekko rozdrabniamy, zalewamy passatą. Dusimy na wolnym ogniu przez godzinę. Puszkę groszku, wraz z zalewą, dodajemy do sosu. Dusimy 5 min. ciągle mieszając. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem.