Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, gęsty sos pomidorowy, a w nim zanurzone mięsne pulpety, które skrywają mini mozzarellę. Wszystko to tworzy wspaniałą kompozycję z makaronem, serem grana padano i świeżą bazylią.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Mięso mieszamy z jajkiem, solą i pieprzem. Każdą kulkę mozzarelli otaczamy mięsem. Na patelni rozgrzewamy olej. Na gorący olej wsypujemy posiekany czosnek i chili, chwilę podsmażamy. Ostrożnie wlewamy puree pomidorowe, a następnie sherry. Sos wstępnie solimy. Do gotującego sosu ostrożnie wkładamy pulpety i dusimy kilka minut pod przykryciem. Sos posypujemy drobno posiekanymi ziołami i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Spaghetti wykładamy na jeden duży talerz/półmisek i ostrożnie wykładamy pulpety całość polewamy sosem, posypujemy serem i listkami bazylii. Smacznego.