Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, gęsty sos pomidorowy, a w nim zanurzone mięsne pulpety, które skrywają mini mozzarellę. Wszystko to tworzy wspaniałą kompozycję z makaronem, serem grana padano i świeżą bazylią.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19243
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13036
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1682
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232119
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19243
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13036
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1682
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232119
Składniki
Mięso mieszamy z jajkiem, solą i pieprzem. Każdą kulkę mozzarelli otaczamy mięsem. Na patelni rozgrzewamy olej. Na gorący olej wsypujemy posiekany czosnek i chili, chwilę podsmażamy. Ostrożnie wlewamy puree pomidorowe, a następnie sherry. Sos wstępnie solimy. Do gotującego sosu ostrożnie wkładamy pulpety i dusimy kilka minut pod przykryciem. Sos posypujemy drobno posiekanymi ziołami i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Spaghetti wykładamy na jeden duży talerz/półmisek i ostrożnie wykładamy pulpety całość polewamy sosem, posypujemy serem i listkami bazylii. Smacznego.