Do góry

Dania główne Przepis na:

SPAGHETTI Z PIECZARKAMI

SPAGHETTI Z PIECZARKAMI

Autor:

Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 4133

Dodano:

Odsłon: 2790

sycące i szybkie w przygotowaniu

Składniki

  • makaron spaghetti, 1 opakowanie
  • mięso mielone, 50 dag
  • pieczarki, 50 dag
  • pomidory w puszce, 1 puszka
  • oliwa z oliwek
  • przecier pomidorowy, 1 słoiczek
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • bazylia
  • przyprawa do zup w płynie
  • Papryka słodka
  • papryka ostra
  • ser żółty
  • cebulka
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
SPAGHETTI Z PIECZARKAMI

Przygotowanie

  1. Ugotować makaron. Makaron powinien być al dente. Można pokropić go oliwą z oliwek by się nie zlepiał.

  2. na patelni na oliwie zeszklić cebulkę, dodać mięso mielone i wszystko smazyć do miekkości. Gdy mięso bedzie juz dobre dodajemy pokrojone pieczarki i nadal wszystko dusimy pod przykryciem.

  3. Dodajemy pomidory w puszce oraz przecier pomidorowy.

  4. Podlewamy wszystko odrobiną wody i dusimy

  5. Przyprawiamy i gotowe:)

  6. makaron polewamy sosem oraz posypujemy startym serem żółtym.

  7. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń