Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste danie idealna na letni dzień - makaron z pieczonymi warzywami, słodką, kremową burratą i aromatyczną rukolą.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5197
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11581
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5009
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1254
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5197
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11581
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5009
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1254
Składniki
Warzywa kroimy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy solą i pieprzem, polewamy oliwą. Mieszamy. Na górze układamy gałązki świeżych ziół. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia nastawiamy wodę na makaron. Gdy się zagotuje dodajemy spaghetti i gotujemy około 10-13 minut. Odlewamy wodę (można zostawić dosłownie 1 łyżkę). Z warzyw zdejmujemy zioła, nie będą nam już potrzebne. Do makaronu wrzucamy warzywa i dokładnie mieszamy.
Na talerzach układamy porcję makaronu z warzywami, po połowie burraty i odrobinę rukoli. Całość przed podaniem można jeszcze posypać pieprzem.