Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym, doskonałe na szybki obiad :)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6923
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5173
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2201
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6923
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5173
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2201
Składniki
Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Wbić do niego jajko i dodać łyżeczkę kaszy manny. Wszystko dokładnie wymieszać, a z powstałej masy uformować nieduże kuleczki i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć je na rozgrzanej patelni, tak jak kotlety mielone aż mięso będzie gotowe.
Usmażone pulpeciki zalać przecierem pomidorowym, najlepszy jest taki domowy, ale można też użyć kupnego lub pokrojonych pomidorów z puszki. Jeśli oleju na patelni jest za dużo należy go odlać. W razie gdyby coś się przypaliło najlepiej zmienić patelnię.
Sos przyprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami ( zioła włoskie, prowansalskie lub bazylia) i gotować jeszcze przez chwilę. W międzyczasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Zawsze trzeba pamiętać, aby go nie rozgotować. Rozgotowany makaron jest nie tylko mniej smaczny ale i bardziej tuczący. Spaghetti przelać wodą, ale nie za bardzo żeby nie było zimne i polać sosem pomidorowym z pulpecikami. Na wierzchu można posypać świeżą bazylią lub zieloną pietruszką.