Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym, doskonałe na szybki obiad :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36005
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1309
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1793
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36005
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1309
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1793
        
        
                Składniki
Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Wbić do niego jajko i dodać łyżeczkę kaszy manny. Wszystko dokładnie wymieszać, a z powstałej masy uformować nieduże kuleczki i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć je na rozgrzanej patelni, tak jak kotlety mielone aż mięso będzie gotowe.
Usmażone pulpeciki zalać przecierem pomidorowym, najlepszy jest taki domowy, ale można też użyć kupnego lub pokrojonych pomidorów z puszki. Jeśli oleju na patelni jest za dużo należy go odlać. W razie gdyby coś się przypaliło najlepiej zmienić patelnię.
Sos przyprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami ( zioła włoskie, prowansalskie lub bazylia) i gotować jeszcze przez chwilę. W międzyczasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Zawsze trzeba pamiętać, aby go nie rozgotować. Rozgotowany makaron jest nie tylko mniej smaczny ale i bardziej tuczący. Spaghetti przelać wodą, ale nie za bardzo żeby nie było zimne i polać sosem pomidorowym z pulpecikami. Na wierzchu można posypać świeżą bazylią lub zieloną pietruszką.