Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miało być spaghetti bolognese, ale pomyślałam, że zrobię pulpeciki, będzie coś innego. Fajna opcja dla dzieci. Takie małe kuleczki mięsne na pewno zjedzą ze smakiem. Sos zrobiłam ze swojskiego przecieru pomidorowego.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231640
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4904
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36093
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1340
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231640
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4904
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36093
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1340
Składniki
Zmielone mięso wyłożyć do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, bułkę tartą, jajko i przyprawy. Wymieszać i wyrobić chwilę ręką. Formować małe kulki, wielkości orzecha włoskiego.
Na patelni rozgrzać olej. Obsmażyć pulpety, obracając je. Smażyć przez 5 minut, żeby się przyrumieniły. Do podsmażonych pulpetów dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Mieszać żeby cebula się zezłociła, mniej więcej 3 minuty. Następnie dodać drobno pokrojony czosnek i wlać przecier pomidorowy. Dodać bazylię i resztę przypraw. Przykryć i dusić około 15 minut. W razie potrzeby, jeszcze doprawić.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Wyłożyć na talerze. Na makaron wyłożyć sos z pulpetami. Wierzch posypać utartym serem żółtym. Udekorować listkami świeżej bazylii.