Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo luźna inspiracja włoskim klasykiem. Wersja wegetariańska - mięso zamieniłam na zdrową i wartościową soczewicę.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 896
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 90
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 896
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 90
Składniki
Marchewki trzemy na tarce, na grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy. Warzywa smażymy na oleju, aż cebula lekko się zeszkli. Zalewamy pomidorami z puszki, dodajemy przyprawy. Kiedy sos zacznie się gotować dodajemy przepłukaną soczewicę. W razie potrzeby dodajemy trochę wody. Gotujemy, aż soczewica będzie miękka (około 15 minut). Na końcu dodajemy koncentrat i ewentualnie doprawiamy. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podajemy od razu po ugotowaniu, polany gorącym sosem.