Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo luźna inspiracja włoskim klasykiem. Wersja wegetariańska - mięso zamieniłam na zdrową i wartościową soczewicę.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1544
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1301
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1374
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1237
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1544
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1301
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1374
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1237
Składniki
Marchewki trzemy na tarce, na grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy. Warzywa smażymy na oleju, aż cebula lekko się zeszkli. Zalewamy pomidorami z puszki, dodajemy przyprawy. Kiedy sos zacznie się gotować dodajemy przepłukaną soczewicę. W razie potrzeby dodajemy trochę wody. Gotujemy, aż soczewica będzie miękka (około 15 minut). Na końcu dodajemy koncentrat i ewentualnie doprawiamy. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podajemy od razu po ugotowaniu, polany gorącym sosem.