Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeno z ulubionych dań moich dzieci. Dosyć często je przyrządzam .
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6884
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5041
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1936
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6884
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5041
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1936
Składniki
Na rozgrzany olej wrzucić drobno pokrojoną cebulę i lekko ją "zeszklić". Dodać mielone mięso i listek laurowy. Chwilę smażyć, często mieszając.. Dodać pastę warzywną lub koncentrat i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlać winem. Doprawić solą, pieprzem , słodką papryką., oregano lub tymiankiem. Odparować nadmiar płynu.
Ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przełożyć na talerz, polać sosem. Wokół talerza zetrzeć na drobnych oczkach żółty ser Udekorować koktajlowymi pomidorkami i drobno posiekaną natką lub liśćmi czosnku niedźwiedziego.