Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeno z ulubionych dań moich dzieci. Dosyć często je przyrządzam .
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 466
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 101
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 177
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 139
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 466
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 101
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 177
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 139
Składniki
Na rozgrzany olej wrzucić drobno pokrojoną cebulę i lekko ją "zeszklić". Dodać mielone mięso i listek laurowy. Chwilę smażyć, często mieszając.. Dodać pastę warzywną lub koncentrat i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlać winem. Doprawić solą, pieprzem , słodką papryką., oregano lub tymiankiem. Odparować nadmiar płynu.
Ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przełożyć na talerz, polać sosem. Wokół talerza zetrzeć na drobnych oczkach żółty ser Udekorować koktajlowymi pomidorkami i drobno posiekaną natką lub liśćmi czosnku niedźwiedziego.