Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super potrawa, która zaspokoi największego głodomora.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 108
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 80
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 108
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 80
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, rozgrzać olej podsmażyć delikatnie pokrojoną w kostkę cebulę i dodać mięso mielone, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojone w kostkę pomidory. Wszystko razem dusić przez 10 minut, dodać rozgnieciony czosnek i przyprawy. Dusić przez 5 minut, w zależności jak bardzo chcemy żeby gęsty był sos to dodajemy rozpuszczoną w wodzie mąkę. Po zagotowaniu dodajemy śmietanę. Wszystko jeszcze raz gotujemy i podajemy z makaronem.