Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super potrawa, która zaspokoi największego głodomora.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, rozgrzać olej podsmażyć delikatnie pokrojoną w kostkę cebulę i dodać mięso mielone, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojone w kostkę pomidory. Wszystko razem dusić przez 10 minut, dodać rozgnieciony czosnek i przyprawy. Dusić przez 5 minut, w zależności jak bardzo chcemy żeby gęsty był sos to dodajemy rozpuszczoną w wodzie mąkę. Po zagotowaniu dodajemy śmietanę. Wszystko jeszcze raz gotujemy i podajemy z makaronem.