Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny makaron z sosem z dużą ilością warzyw, polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1335
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1335
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy makaron al dente. Odcedzamy.
Cukinię i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szparagi również kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy na oleju aż zmiękną.
Następnie dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, cukier i oregano. Dusimy na małym ogniu, aż powstanie gęsty sos ( około 20-30 minut od czasu do czasu mieszając).
Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelnię wrzucamy ugotowany makaron i wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy z drobno posiekanym szczypiorkiem. Smacznego ;)