Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny makaron z sosem z dużą ilością warzyw, polecam.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 284
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1049
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4101
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 284
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1049
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4101
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy makaron al dente. Odcedzamy.
Cukinię i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szparagi również kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy na oleju aż zmiękną.
Następnie dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, cukier i oregano. Dusimy na małym ogniu, aż powstanie gęsty sos ( około 20-30 minut od czasu do czasu mieszając).
Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelnię wrzucamy ugotowany makaron i wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy z drobno posiekanym szczypiorkiem. Smacznego ;)