Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny makaron z sosem z dużą ilością warzyw, polecam.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4424
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 163
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20777
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 29307
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4424
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 163
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20777
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 29307
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy makaron al dente. Odcedzamy.
Cukinię i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szparagi również kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy na oleju aż zmiękną.
Następnie dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, cukier i oregano. Dusimy na małym ogniu, aż powstanie gęsty sos ( około 20-30 minut od czasu do czasu mieszając).
Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelnię wrzucamy ugotowany makaron i wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy z drobno posiekanym szczypiorkiem. Smacznego ;)