Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z sosem pomidorowym z mięsem i pieczarkami.

Spaghetti z sosem pomidorowym z mięsem i pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1612 Ocena: 23082

Dodano:

Odsłon: 390

Makaron Spaghetti z sosem pomidorowym z mięsem, pieczarkami i cebulą.

Składniki

  • makaron spaghetti 50 dag
  • pieczarki 50 dag
  • mięso mielone 80 dag
  • boczek wędzony 15 dag
  • cebula 2 szt.
  • marchew 1 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • majeranek 1 łyżka
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • pomidory krojone 1 puszka
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • pędy bambusa w plastrach 18 dag
  • bazylia suszona 1 łyżeczka
  • Ser żółty
  • szczypior
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Spaghetti z sosem pomidorowym z mięsem i pieczarkami.

Przygotowanie

  1. Sos pomidorowy:

    Pieczarki i cebulę drobno kroimy i smażymy na 2 łyżkach oleju. Dodajemy mięso mielone i dokładnie mieszamy rozdrabniając mięso. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem. Do usmażonych składników dodajemy pędy bambusa, krojone pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i bazylię. Mieszamy i doprowadzamy do zagotowania.

  2. Wykonanie dania:

    Makaron spaghetti gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Do ugotowanego makaronu dodajemy przygotowany sos, mieszamy i nakładamy do talerzy, posypujemy żółtym serem i drobno pokrojonym szczypiorkiem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń