Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z tuńczykiem, czarnymi oliwkami i kaparami

Spaghetti z tuńczykiem, czarnymi oliwkami i kaparami

Autor:

Przepisów i artykułów: 878 Ocena: 16855

Dodano:

Odsłon: 202

Przepis z książki Paolo Petroni

Składniki

  • 350 dag makaronu spaghetti
  • 85 g tunczyka w oleju po odcedzeniu
  • 55 g czarnych oliwek bez pestek
  • kilka solonycj jabłuszek kaparowych
  • 1 żąbek czosnku
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Spaghetti z tuńczykiem, czarnymi oliwkami i kaparami

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzałem 6 łyżek stołowych oliwy z oliwek. Dodałem posiekany czosnek, natkę pietruszki, oliwki i kaparowe jabłuszka, smażyłem kilka minut.

  2. Tuńczyka po sączeni pokruszyłem. Wrzuciłem na patelnię, dodałem kilka łyżek wody i zmielony pieprz. Gotowałem na wolnym ogniu ok. 5 minut.

    Ugotowałem makaron al dente, w lekko osolonej wodzie. Po odcedzeniu dodałem do sosu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń