Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powstanie z połączenia ziemniaków, dorsza i szpinaku? Specjał bufetowej! To wyjątkowe kotleciki, miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz.
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 1415
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 2997
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 1616
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 75
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 275
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 6018
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 1415
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 2997
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 1616
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 75
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 275
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 6018
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj wraz z marchewką. Kiedy będą miękkie to zostaw je do ostygnięcia. Po tym czasie zetrzyj na tarce albo przeciśnij przez praskę.
Ugotuj filety z dorsza w posolonej wodzie. Wystarczy około 10 minut, aby nie były rozgotowane, ale też nie surowe. Widelcem rozdrobnij. Dodaj do ziemniaków i marchewki.
Cebulę i czosnek posiekaj. Szpinak umyj i pokrój na drobniejsze kawałki. Na odrobinie oleju podsmaż całość przez kilka minut. Dodaj do pozostałych składników.
Wbij jajka, dopraw solą, pieprzem cytrynowym i majerankiem. Dodaj 2 łyżki bułki tartej. Uformuj kotlety. Panieruj każdy kawałek w bułce tartej i smaż z obu stron na złoty kolor.
Podawaj z sosem na ciepło, np. grzybowym lub śmietanowym albo dipem na zimno, np. czosnkowym.