Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z wakacji we Francji przywiozłam makaron w moim ulubionym turkusowym kolorze. Te morskie odcienie w potrawach można uzyskać po dodaniu sproszkowanych alg, czyli spiruliny. Sos natomiast, zawdzięcza swój niepowtarzalny smak i barwę szafranowi. Niesamowite, że malutkie pręciki krokusa posiadają taką moc. Natura zadziwia mnie bez przerwy...
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 482
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 205
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 482
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 205
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Gotuję makaron według przepisu na opakowaniu.
W międzyczasie kroję wszystkie warzywa.
Na patelni rozgrzewam oliwę i dodaję czosnek. Przyprawiam solą i pieprzem. Dodaję marchew i pomidorki. Podsmażam ok. 3 minuty.
Wlewam śmietankę. Dodaję szafran i chwilę gotuję. Doprawiam solą i pieprzem.
Odcedzam makaron. Na talerzu układam tagliatelle, polewam sosem i posypuję szczypiorkiem.