Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z wakacji we Francji przywiozłam makaron w moim ulubionym turkusowym kolorze. Te morskie odcienie w potrawach można uzyskać po dodaniu sproszkowanych alg, czyli spiruliny. Sos natomiast, zawdzięcza swój niepowtarzalny smak i barwę szafranowi. Niesamowite, że malutkie pręciki krokusa posiadają taką moc. Natura zadziwia mnie bez przerwy...
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 147
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 104
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 147
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 104
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 76
Składniki
Gotuję makaron według przepisu na opakowaniu.
W międzyczasie kroję wszystkie warzywa.
Na patelni rozgrzewam oliwę i dodaję czosnek. Przyprawiam solą i pieprzem. Dodaję marchew i pomidorki. Podsmażam ok. 3 minuty.
Wlewam śmietankę. Dodaję szafran i chwilę gotuję. Doprawiam solą i pieprzem.
Odcedzam makaron. Na talerzu układam tagliatelle, polewam sosem i posypuję szczypiorkiem.