Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z wakacji we Francji przywiozłam makaron w moim ulubionym turkusowym kolorze. Te morskie odcienie w potrawach można uzyskać po dodaniu sproszkowanych alg, czyli spiruliny. Sos natomiast, zawdzięcza swój niepowtarzalny smak i barwę szafranowi. Niesamowite, że malutkie pręciki krokusa posiadają taką moc. Natura zadziwia mnie bez przerwy...
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 703
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 420
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13321
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 577
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 703
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 420
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13321
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 577
Składniki
Gotuję makaron według przepisu na opakowaniu.
W międzyczasie kroję wszystkie warzywa.
Na patelni rozgrzewam oliwę i dodaję czosnek. Przyprawiam solą i pieprzem. Dodaję marchew i pomidorki. Podsmażam ok. 3 minuty.
Wlewam śmietankę. Dodaję szafran i chwilę gotuję. Doprawiam solą i pieprzem.
Odcedzam makaron. Na talerzu układam tagliatelle, polewam sosem i posypuję szczypiorkiem.