Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa pizza może mieć chrupki spód, jak w dobrej pizzerii. Jest na to kilka sposobów. Ciasta na pizzę się nie wałkuje. Najlepiej podrzucać, jak w pizzeriach, ale równie dobrze zadziała rozciąganie go palcami. Pizzę najlepiej robić na najniższej "półce" piekarnika. Najlepiej jeśli blaszka będzie gorąca. Pizzę można położyć na niej później, kiedy piekarnik się nagrzeje. Pizza ma chrupiący spód, jeśli pieczemy ją na specjalnym kamieniu do pizzy. To nawet nie taki drogi "wynalazek", ale warto sprawdzić wcześniej opinie o producencie - bywa, że byle jak przycięte kamienie pękają. Fot. rob_rob2001/Flickr.com
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1300
Składniki