Do góry

Dania główne Przepis na:

Spring rolls

Spring rolls

Autor:

Przepisów i artykułów: 1545 Ocena: 13227

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Spring rolls"

Składniki

  • Na 30 dag mielonej piersi kurczaka
  • 1 marchewka
  • 2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta imbiru
  • 20 dag pieczarek
  • 2 cebulki dymki ze szczypiorem
  • 6 liści kapusty pekińskiej
  • 2-3 łyżki sosu sojowego. Na marynatę: 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • olej do smażenia
  • 20 płatów papieru pszennego (mrożonego)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Papier pszenny rozmroź. Z podanych składników przygotuj marynatę. Połącz ją z mielonym mięsem. Marchewkę pokrój w cienkie słupki. Zielone części liści kapusty pekińskiej pokrój w paski. Cebulki drobno posiekaj razem ze szczypiorem.

  2. Marchewkę przesmaż na 2 łyżkach oleju, dodaj przyprawę chińską, czosnek przeciśnięty przez praskę, imbir i mięso – smaż tak długo, aż się zrumieni. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pieczarki. Mieszając, smaż aż zmiękną. Wrzuć cebulę z dymką oraz kapustę, wymieszaj. Wlej sos sojowy, duś jeszcze 2-3 min. Wystudź.

  3. Na arkuszu papieru rozłóż 1 łyżkę nadzienia. Nałóż na siebie prawy i lewy bok ciasta i zwiń w rulonik. Usmaż na mocno rozgrzanym głębokim oleju. Osącz na papierowym ręczniku.

  4. 50 minut, sztuka: 120 kilokalorii.

    Źródło: Świat i Ludzie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń