Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity smak i aromat.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 987
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2880
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 987
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2880
Składniki
Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem, po czym rozbić tłuczkiem. Szczypiorek, pietruszkę drobno posiekać i razem wymieszać. Na każdym kotlecie ułożyć plasterek szynki, posypać szczypiorkiem wymieszanym z natką pietruszki, ułożyć trzy plasterki pieczarki, posypać solą i pieprzem i przykryć boczkiem. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać olej, położyć roladki i obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Następnie podlać wodą i dusić na małym ogniu przez około 45 minut.