Do góry

Dania główne Przepis na:

Staropolskie roladki wieprzowe

Staropolskie roladki wieprzowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2356 Ocena: 15044

Dodano:

Odsłon: 16472

Niesamowity smak i aromat.

Składniki

  • 6 wieprzowych kotletów schabowych
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 6 plasterków szynki łososiowej
  • 6 plasterków chudego boczku
  • 4 pieczarki
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem, po czym rozbić tłuczkiem. Szczypiorek, pietruszkę drobno posiekać i razem wymieszać. Na każdym kotlecie ułożyć plasterek szynki, posypać szczypiorkiem wymieszanym z natką pietruszki, ułożyć trzy plasterki pieczarki, posypać solą i pieprzem i przykryć boczkiem. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać olej, położyć roladki i obsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Następnie podlać wodą i dusić na małym ogniu przez około 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń