Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników steków. Jeśli chcemy dodać trochę więcej smaku do naszego steka, można sięgnąć po coś wyrazistego. Kapery tu się bardzo dobrze sprawdzą.
Nóż i deska do krojenia, tarka do jarzyn, gril/patelnia
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1077
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1044
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12956
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1077
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1044
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12956
Składniki
Zaczynamy od przygotowania masła: łyżeczkę miękkiego masła wkładamy do małego naczynia. Kapery odsączamy, siekamy drobno i dodajemy do masła. Cytrynę sparzamy wrzątkiem, ocieramy skórkę i dodajemy do naczynia.
Całość mieszamy, formujemy okrągłego kształtu kulkę lub kostkę i wkładamy do zamrażalnika na czas przygotowywania steka.
Nastawiamy na wysoką temperaturę gril lub patelnię. Stek oprószamy grubo mielonym pieprzem oraz solą, smarujemy oliwą z oliwek i kładziemy na rozgrzaną powierzchnię. Smażymy do pożądanego stopnia.
W tym czasie również smażymy pieczywo.
Na pieczywo układamy stek.
Następnie kładziemy masło kaperowe i pomidory suszone