Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników steków. Jeśli chcemy dodać trochę więcej smaku do naszego steka, można sięgnąć po coś wyrazistego. Kapery tu się bardzo dobrze sprawdzą.
Nóż i deska do krojenia, tarka do jarzyn, gril/patelnia
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5980
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9039
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8381
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5765
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5980
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9039
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8381
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5765
Składniki
Zaczynamy od przygotowania masła: łyżeczkę miękkiego masła wkładamy do małego naczynia. Kapery odsączamy, siekamy drobno i dodajemy do masła. Cytrynę sparzamy wrzątkiem, ocieramy skórkę i dodajemy do naczynia.
Całość mieszamy, formujemy okrągłego kształtu kulkę lub kostkę i wkładamy do zamrażalnika na czas przygotowywania steka.
Nastawiamy na wysoką temperaturę gril lub patelnię. Stek oprószamy grubo mielonym pieprzem oraz solą, smarujemy oliwą z oliwek i kładziemy na rozgrzaną powierzchnię. Smażymy do pożądanego stopnia.
W tym czasie również smażymy pieczywo.
Na pieczywo układamy stek.
Następnie kładziemy masło kaperowe i pomidory suszone