Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników steków. Jeśli chcemy dodać trochę więcej smaku do naszego steka, można sięgnąć po coś wyrazistego. Kapery tu się bardzo dobrze sprawdzą.
Nóż i deska do krojenia, tarka do jarzyn, gril/patelnia
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 179
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8603
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 400
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 179
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8603
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 400
Składniki
Zaczynamy od przygotowania masła: łyżeczkę miękkiego masła wkładamy do małego naczynia. Kapery odsączamy, siekamy drobno i dodajemy do masła. Cytrynę sparzamy wrzątkiem, ocieramy skórkę i dodajemy do naczynia.
Całość mieszamy, formujemy okrągłego kształtu kulkę lub kostkę i wkładamy do zamrażalnika na czas przygotowywania steka.
Nastawiamy na wysoką temperaturę gril lub patelnię. Stek oprószamy grubo mielonym pieprzem oraz solą, smarujemy oliwą z oliwek i kładziemy na rozgrzaną powierzchnię. Smażymy do pożądanego stopnia.
W tym czasie również smażymy pieczywo.
Na pieczywo układamy stek.
Następnie kładziemy masło kaperowe i pomidory suszone