Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników steków. Jeśli chcemy dodać trochę więcej smaku do naszego steka, można sięgnąć po coś wyrazistego. Kapery tu się bardzo dobrze sprawdzą.
Nóż i deska do krojenia, tarka do jarzyn, gril/patelnia
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 163
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 163
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Zaczynamy od przygotowania masła: łyżeczkę miękkiego masła wkładamy do małego naczynia. Kapery odsączamy, siekamy drobno i dodajemy do masła. Cytrynę sparzamy wrzątkiem, ocieramy skórkę i dodajemy do naczynia.
Całość mieszamy, formujemy okrągłego kształtu kulkę lub kostkę i wkładamy do zamrażalnika na czas przygotowywania steka.
Nastawiamy na wysoką temperaturę gril lub patelnię. Stek oprószamy grubo mielonym pieprzem oraz solą, smarujemy oliwą z oliwek i kładziemy na rozgrzaną powierzchnię. Smażymy do pożądanego stopnia.
W tym czasie również smażymy pieczywo.
Na pieczywo układamy stek.
Następnie kładziemy masło kaperowe i pomidory suszone