Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażony stek z karczku wieprzowego podany z ugotowanymi, młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem oraz z surówką z pekińskiej kapusty.
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 18
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 143
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 18
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 143
Składniki
Plastry karczku solimy i nacieramy pieprzami, smażymy na gorącym tłuszczu do ich zarumienienia i odpowiedniej miękkości.
W między czasie kroimy kapustę pekińską, trzemy na grubszych oczkach marchew, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Wymieszaną surówkę przykrywamy spożywczą folią i wstawiamy do lodówki na około 1 godziny.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Gotowe steki podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem i surówką. Smacznego !!!