Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-05-2012
Łosoś podany w ten sposób doskonale sprawdzi się na niedzielny obiad.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25815
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2893
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1362
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25815
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2893
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1362
Składniki
Łososia dzielimy na dwa równe kawałki i marynujemy w oliwie z oliwek, rozmarynie z dodatkiem warzywka i soli. Odkładamy do lodówki na około pół godziny.
Ziemniaki czyścimy, aby móc je ugotować w całości w mundurkach. W trakcie gotowania ziemniaków przygotowujemy farsz do ich zapiekania. W małej miseczce ucieramy masło z serkiem formage, serem żółtymi i czosnkiem. Po ugotowaniu prawie do miękkości wyjmujemy ziemniaki i nacinamy w kilku miejscach, tak jakbyśmy chcieli je pokroić w plasterki. Lekko solimy i nakładamy w powstałe przestrzenie wcześniej przygotowany farsz. Wstawiamy całość do piekarnika na ok 20 minut, aż ziemniaki złapią złotawy kolor.
Na rozgranej patelni (najlepiej grillowej) obsmażamy wcześniej zamarynowane kawałki łososia. Całość serwujemy z kawałeczkiem cytrynki.