Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-05-2012
Łosoś podany w ten sposób doskonale sprawdzi się na niedzielny obiad.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Łososia dzielimy na dwa równe kawałki i marynujemy w oliwie z oliwek, rozmarynie z dodatkiem warzywka i soli. Odkładamy do lodówki na około pół godziny.
Ziemniaki czyścimy, aby móc je ugotować w całości w mundurkach. W trakcie gotowania ziemniaków przygotowujemy farsz do ich zapiekania. W małej miseczce ucieramy masło z serkiem formage, serem żółtymi i czosnkiem. Po ugotowaniu prawie do miękkości wyjmujemy ziemniaki i nacinamy w kilku miejscach, tak jakbyśmy chcieli je pokroić w plasterki. Lekko solimy i nakładamy w powstałe przestrzenie wcześniej przygotowany farsz. Wstawiamy całość do piekarnika na ok 20 minut, aż ziemniaki złapią złotawy kolor.
Na rozgranej patelni (najlepiej grillowej) obsmażamy wcześniej zamarynowane kawałki łososia. Całość serwujemy z kawałeczkiem cytrynki.