Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-05-2012
Łosoś podany w ten sposób doskonale sprawdzi się na niedzielny obiad.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118294
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8456
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3126
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2208
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1572
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118294
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8456
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3126
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2208
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1572
Składniki
Łososia dzielimy na dwa równe kawałki i marynujemy w oliwie z oliwek, rozmarynie z dodatkiem warzywka i soli. Odkładamy do lodówki na około pół godziny.
Ziemniaki czyścimy, aby móc je ugotować w całości w mundurkach. W trakcie gotowania ziemniaków przygotowujemy farsz do ich zapiekania. W małej miseczce ucieramy masło z serkiem formage, serem żółtymi i czosnkiem. Po ugotowaniu prawie do miękkości wyjmujemy ziemniaki i nacinamy w kilku miejscach, tak jakbyśmy chcieli je pokroić w plasterki. Lekko solimy i nakładamy w powstałe przestrzenie wcześniej przygotowany farsz. Wstawiamy całość do piekarnika na ok 20 minut, aż ziemniaki złapią złotawy kolor.
Na rozgranej patelni (najlepiej grillowej) obsmażamy wcześniej zamarynowane kawałki łososia. Całość serwujemy z kawałeczkiem cytrynki.