Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czasem można pozwolić sobie na solidny kawał mięsa, stek przygotowany wg porad Ani Starmach
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 845
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 845
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1434
Składniki
1. mięso należy min 30 minut wcześniej wyjąć z lodówki, 2. rozgrzać olej lub masło, mięso posolić z tej strony z której będzie smażone, położyć ostrożnie na gorącym tłuszczu, smażyć ok 3-4 min, następnie posolić drugą stronę steku i delikatnie przewrócić, smażyć kolejne 3 min, zdjąć z patelni, odstawić na ok 5 min, 3. steki doprawić pieprzem bezpośrednio przed jedzeniem, smacznego