Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czasem można pozwolić sobie na solidny kawał mięsa, stek przygotowany wg porad Ani Starmach
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1812
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 45
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1812
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 45
Składniki
1. mięso należy min 30 minut wcześniej wyjąć z lodówki, 2. rozgrzać olej lub masło, mięso posolić z tej strony z której będzie smażone, położyć ostrożnie na gorącym tłuszczu, smażyć ok 3-4 min, następnie posolić drugą stronę steku i delikatnie przewrócić, smażyć kolejne 3 min, zdjąć z patelni, odstawić na ok 5 min, 3. steki doprawić pieprzem bezpośrednio przed jedzeniem, smacznego