Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czasem można pozwolić sobie na solidny kawał mięsa, stek przygotowany wg porad Ani Starmach
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5826
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 360
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5826
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 360
Składniki
1. mięso należy min 30 minut wcześniej wyjąć z lodówki, 2. rozgrzać olej lub masło, mięso posolić z tej strony z której będzie smażone, położyć ostrożnie na gorącym tłuszczu, smażyć ok 3-4 min, następnie posolić drugą stronę steku i delikatnie przewrócić, smażyć kolejne 3 min, zdjąć z patelni, odstawić na ok 5 min, 3. steki doprawić pieprzem bezpośrednio przed jedzeniem, smacznego