Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne połączenie tuńczyka w pikantnej oprawie z delikatnym, słodko - kwaśnym sosem z owoców kiwi. Całość dopełniają brokuły posypane wędzonym serem owczym. Danie jest zdrowe i pożywne oraz pozwala na pobudzenie wszystkich kubków smakowych :)
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 12
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1044
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 387
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3568
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 152
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 12
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1044
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 387
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3568
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 152
Składniki
Steki z tuńczyka nacieramy oliwą z oliwek, oprószamy solą morską, płatkami chili i pieprzem syczuańskim. Tak zamarynowane ryby odstawiamy na około 25 - 30 minut.
W międzyczasie przygotowujemy sos z kiwi. Owoce obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do naczynia, dodajemy jogurt naturalny, ksylitol i szczyptę soli. Wszystko miksujemy na jednolitą oraz gładką masę. Sos schładzamy delikatnie w lodówce.
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy al dente z osolonej oraz delikatnie posłodzonej wodzie. Steki z tuńczyka smażymy na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej około 1,5 minuty z każdej strony lub podpiekamy je z obu stron na grillu elektrycznym.
Usmażone steki wykładamy na talerze i podajemy z sosem z kiwi oraz brokułami posypanymi startym serem owczym.
Życzę smacznego! :)