Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ulubione danie męża i zięcia. Kobiety w naszej rodzinie nie przepadają za wołowiną. Musze przyznać, że długo uczyłam się je prawidłowo przyrządzać. Zawsze były twarde. Teraz wiem, że chodzi o krótki czas smażenia-wtedy są soczyste i smaczne. No i należy pamiętać, że steki solimy dopiero po upieczeniu. Nigdy wcześniej.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13182
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1343
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39563
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13182
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1343
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39563
Składniki
Wołowinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na 2,5 cm płaty. Natrzeć olejem i oprószyć młotkowanym (grubym) pieprzem. Nie wkładać do lodówki. Steki przed pieczeniem powinny stać ze dwie godziny w temperaturze pokojowej. Układać na dobrze nagrzanym grillu i smażyć przez 3 - 4 minuty. Przełożyć na talerz i dać im "odpocząć" - (najlepiej tyle minut, ile się smażyły). Dopiero teraz posolić . Na każdym rozsmarować masło zmiksowane z czosnkiem lub świeżym rozmarynem.