Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne steki przyrządzone tym razem delikatnie na słodko. Smakują równie dobrze jak wyglądają:)
Dzisiaj danie stosowne do zapowiadanej temperatury. Sałatka grecka jest bardz...
Odsłon: 2997
Sernik na różne okazje. Szybkie wykonanie.
Odsłon: 18
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 70
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 78
Dzisiaj danie stosowne do zapowiadanej temperatury. Sałatka grecka jest bardz...
Odsłon: 2997
Sernik na różne okazje. Szybkie wykonanie.
Odsłon: 18
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 70
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 78
Składniki
Papryczkę rozetnij usuń nasionka, strączek drobno pokrój. Sok pomarańczowy zmiksuj z dżemem i vegetą. Do tego włóż pokrojone w plastry mięso oraz papryczkę chili. Marynuj 2-3 godziny. Zamarynowane mięso ułóż na grillu opiecz z obu stron na rumiano lub usmaż na oleju. Marynatę zlej do rondelka, zagotuj. Dodaj fileciki z pomarańczy oraz masło. NA małym ogniu gotuj około 5 min (ewentualnie można sos zagęścić łyżeczka mąki ziemniaczanej). Gotowe steki podawaj polane sosem pomarańczowym. Serwuj z kolorowym ryżem.