Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatyczne "steki" z kalafiora to idealny letni posiłek :)
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 63
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 101
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 85
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3135
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10766
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 63
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 101
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 85
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3135
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10766
Składniki
Składniki marynaty połączyć. Kalafiora przeciąć na pół i pokroić na plastry o grubości ok. 2-3 cm. Plastry kalafiora ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować marynatą za pomocą pędzelka. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika z funkcją grilla i piec ok. 20-30 minut. W trakcie pieczenia steki przewrócić. Po wyjęciu piekarnika posypać sezamem, płatkami migdałów i cheddarem. Podawać z sosem czosnkowym.
Rady: Do steków należy wybrać średniej wielkości, zbitego kalafiora, dzięki temu łatwiej będzie wykroić plastry, a kalafior się nie rozpadnie. Jeśli chcecie wykorzystać całego kalafiora i upiec pozostałe różyczki luzem, należy podwoić ilość marynaty.