Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatyczne "steki" z kalafiora to idealny letni posiłek :)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 719
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 651
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 386
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3538
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 719
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 651
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 386
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3538
Składniki
Składniki marynaty połączyć. Kalafiora przeciąć na pół i pokroić na plastry o grubości ok. 2-3 cm. Plastry kalafiora ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować marynatą za pomocą pędzelka. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika z funkcją grilla i piec ok. 20-30 minut. W trakcie pieczenia steki przewrócić. Po wyjęciu piekarnika posypać sezamem, płatkami migdałów i cheddarem. Podawać z sosem czosnkowym.
Rady: Do steków należy wybrać średniej wielkości, zbitego kalafiora, dzięki temu łatwiej będzie wykroić plastry, a kalafior się nie rozpadnie. Jeśli chcecie wykorzystać całego kalafiora i upiec pozostałe różyczki luzem, należy podwoić ilość marynaty.