Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszła mnie dziś wielka ochota na coś chińskiego. Mąż podpowiedział: "Może stir fry Ogińskiego?" To był strzał w dziesiątkę! Robi się to danie szybko, co jest ważne, kiedy człowiek wraca głodny z pracy. Wspaniały domowy "Chińczyk" :)
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2381
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2381
Składniki
- zagotowałam wodę na makaron
cienko (!) pokroiłam: pierś w paseczki, pieczarki w plasterki, paprykę w paseczki, cebulę w piórka, kapustę na około centymetrowe paski
w kubeczku wymieszałam ketchup, sos sojowy, sok z cytryny i miód
Do gorącej wody włożyłam niepołamany makaron i zostawiłam pod przykryciem. Na gorący olej wrzuciłam kurczaka i smażyłam przez 2 minuty. Po tym czasie dodałam warzywne składniki i smażyłam na dużym ogniu przez 2 minuty, cały czas mieszając. Po tym czasie odcedziłam makaron, dodałam do warzyw, wlałam sos i ciągle smażąc, wymieszałam. Gotowe.