Do góry

Dania główne Przepis na:

Stir-fry z pęczakiem

Stir-fry z pęczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 213

Dodano:

Odsłon: 230

Kasza pęczak z warzywami i kurczakiem przygotowane metodą stir-fry. Smażone w wysokiej temperaturze i ciągle mieszane, tak aby składniki się nie przypaliły tylko szybko przygotowały.

Składniki

  • Kasza pęczak
  • Cukinia
  • Dynia
  • Czerwona papryka
  • Natka pietruszki
  • Kurczak
  • Cebula
  • Czosnek
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Stir-fry z pęczakiem

Przygotowanie

  1. Kasze pęczak ugotować w osolonej wodzie. W międzyczasie pokroić składniki. Cebulę w piórka, czosnek i natkę posiekać, a resztę warzyw i kurczaka skroić w dużą kostkę.

  2. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i smażyć kurczaka ciągle go mieszając i podrzucając. Doprawić mięso papryką, curry, solą, pieprzem i czarnuszką. Po usmażeniu odstawić.

  3. Na tej samej patelni, z resztkami tłuszczu i przypraw smażyć dynię do miękkości, kolejno wrzucić cukinię, a gdy ta będzie gotowa dodać resztę składników. Należy pamiętać, aby temperatura na każdym etapie była bardzo wysoka, a składniki ciągle mieszane. Pod koniec dodać już przygotowanego kurczaka i wymieszać wszystko lub podgrzać go na patelni i dodać osobno na talerz tak aby wpasować go w tworzoną kompozycję.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń