Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące z zewnątrz, soczyste w środku i aromatyczne – takie właśnie są stripsy z kurczaka z tego przepisu. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno jako przekąska.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 682
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 682
Składniki
W misce zmiksuj mleko, mąkę pszenną, jajko, czosnek granulowany, paprykę słodką i sól. Każdą polędwiczkę posól delikatnie i popieprz z każdej strony.
Płatki kukurydziane rozgnieć na bardzo drobne kawałki, powinny przypominać swoją konsystencją piasek. Wymieszaj je z tartym parmezanem i curry.
Polędwiczki najpierw obtaczaj w misce z przygotowanym ciastem, a potem w płatkach kukurydzianych.
Na patelni rozgrzej dość mocno olej. Smaż stripsy z kurczaka z każdej strony po kilka minut.
Podawaj z ketchupem albo ulubionym sosem.