Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące z zewnątrz, soczyste w środku i aromatyczne – takie właśnie są stripsy z kurczaka z tego przepisu. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno jako przekąska.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 163
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1258
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 231
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 163
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1258
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 231
Składniki
W misce zmiksuj mleko, mąkę pszenną, jajko, czosnek granulowany, paprykę słodką i sól. Każdą polędwiczkę posól delikatnie i popieprz z każdej strony.
Płatki kukurydziane rozgnieć na bardzo drobne kawałki, powinny przypominać swoją konsystencją piasek. Wymieszaj je z tartym parmezanem i curry.
Polędwiczki najpierw obtaczaj w misce z przygotowanym ciastem, a potem w płatkach kukurydzianych.
Na patelni rozgrzej dość mocno olej. Smaż stripsy z kurczaka z każdej strony po kilka minut.
Podawaj z ketchupem albo ulubionym sosem.