Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące z zewnątrz, soczyste w środku i aromatyczne – takie właśnie są stripsy z kurczaka z tego przepisu. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno jako przekąska.
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 18
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 16
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65183
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 765
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 111
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 18
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 16
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65183
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 765
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 111
Składniki
W misce zmiksuj mleko, mąkę pszenną, jajko, czosnek granulowany, paprykę słodką i sól. Każdą polędwiczkę posól delikatnie i popieprz z każdej strony.
Płatki kukurydziane rozgnieć na bardzo drobne kawałki, powinny przypominać swoją konsystencją piasek. Wymieszaj je z tartym parmezanem i curry.
Polędwiczki najpierw obtaczaj w misce z przygotowanym ciastem, a potem w płatkach kukurydzianych.
Na patelni rozgrzej dość mocno olej. Smaż stripsy z kurczaka z każdej strony po kilka minut.
Podawaj z ketchupem albo ulubionym sosem.