Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tradycyjnego strogonowa najczęściej używa się delikatnej wołowiny, która nadaje daniu wyjątkowy smak. Jednak w jednym z odcinków programu "Kuchenne Rewolucje" mogliśmy zobaczyć przepis na strogonow wieprzowy Magdy Gessler. Danie staje się wówczas nieco tańsze, a jednak nie mniej smaczne.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17929
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 122
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2395
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 338
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17929
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 122
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2395
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 338
Składniki
Mięso umyj i osusz. Podziel je na paski, a następnie posól i popieprz z każdej strony. Oprósz delikatnie mąką i rozgrzej mocno olej na patelni. Podsmaż szynkę z każdej strony tak, żeby się zarumieniła. Wtedy zmniejsz moc palnika do minimum. Odłóż podsmażone mięso do średniej wielkości garnka.
Teraz posiekaj cebulę i pieczarki. Ząbki czosnku obierz i drobno pokrój. Całość dodaj na patelnię, na której wcześniej smażyło się mięso. Zeszklij i dodaj do mięsa. Zalej bulionem, winem, wsyp siele angielskie i liście laurowe. Posól i popieprz. Zagotuj.
W tym czasie dalej przygotowuj warzywa. Paprykę czerwoną pokrój w kostkę, to samo zrób z ogórkami kiszonymi. Odsącz je z zalewy.
Na patelnię przełóż pokrojoną paprykę czerwoną i oprósz ją papryką słodką i ostrą w proszku. Powinna dobrze się zarumienić. Na koniec dodaj ogórki kiszone, zamieszaj, a następnie całość przełóż do gotującego się mięsa z dodatkami.
Całość zostaw na 20-25 minut, aby wszystkie składniki zmiękły. Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy i musztardę. Wymieszaj wszystko i jeszcze gotuj przez 5 minut. Na koniec wlej śmietankę. Możesz też zrobić to tuż przed podaniem.