Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strogonow tradycyjnie przyrządza się z mięsa wołowego, ale tym razem proponuję wersję z wieprzowiny.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
Szynkę pokroiłem w paski. Cebulę i czosnek posiekałem w kostkę. W garnku rozgrzałem olej, wrzuciłem pokrojoną szynkę i smażyłem około 10 minut.
Następnie dodałem do garnka cebulę z czosnkiem, chwilę podsmażyłem i zalałem bulionem, dusiłem około 20 minut.
W osobnym naczyniu wymieszałem mąkę, śmietanę i przecier pomidorowy. Do powstałej mikstury dodałem kilka łyżek gorącego bulionu, wymieszałem a następnie całość wlałem do garnka i dusiłem aż sos zgęstnieje.
Strogonowa podałem z ryżem, ale równie dobrze może być kasza, chleb czy nawet ziemniaki...