Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, aromatyczne nadzienie, idealne do drobiu. W Kanadzie przyrzadzane na Thanksgiving (swieto dziekczynienia) i na Swieta
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15621
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4697
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2897
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15621
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4697
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2897
Składniki
Na patelni roztopic maslo, dodac cebule , seler i przyprawy, czesto mieszajac smazyc okolo 10min. Jesli nadzienie jest przygotowywane i pieczone w osobnym naczyniu (tak to jest najczesciej przyrzadzane w Kanadzie) to po usmazeniu polaczyc z chlebem. Gotowa miksture wylozyc do zaroodpornego naczynia, przykryc folia aluminiowa i zapiec w piekarniku, (okolo 30min w temperaturze 160stC )
Jesli nadziewamy drob to przesmazona mieszanke nalezy najpierw ostudzic w lodowce (okolo 24h) a nastempnie przed samym nadziewaniem polaczyc z chlebem.