Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, aromatyczne nadzienie, idealne do drobiu. W Kanadzie przyrzadzane na Thanksgiving (swieto dziekczynienia) i na Swieta
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2407
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1880
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2407
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1880
Składniki
Na patelni roztopic maslo, dodac cebule , seler i przyprawy, czesto mieszajac smazyc okolo 10min. Jesli nadzienie jest przygotowywane i pieczone w osobnym naczyniu (tak to jest najczesciej przyrzadzane w Kanadzie) to po usmazeniu polaczyc z chlebem. Gotowa miksture wylozyc do zaroodpornego naczynia, przykryc folia aluminiowa i zapiec w piekarniku, (okolo 30min w temperaturze 160stC )
Jesli nadziewamy drob to przesmazona mieszanke nalezy najpierw ostudzic w lodowce (okolo 24h) a nastempnie przed samym nadziewaniem polaczyc z chlebem.