Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi zapiekanek z kiosków przy dworcach autobusowych albo z firmy Subway? Każdy. Nie każdemu jednak chce się zrobić z prawdziwego zdarzenia zapiekankę, która będzie smakować lepiej niż kupna. Ta, którą zrobiłam dzisiaj, była superowa!
Deska i nóż do krojenia, tarka, blacha do pieczenia
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3550
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 455
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 177
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5579
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1143
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 462
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3550
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 455
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 177
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5579
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1143
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 462
Składniki
Bagietkę kroimy na pół i smarujemy masłem,
Wyciskamy sos Sriracha i rozsmarowujemy na bułce
Boczek albo grillujemy albo podsmażany na patelni
W tym czasie, kiedy boczek się griluje, ścieramy ser na tarce, a potem posypujemy bagietkę
Następnie kroimy pieczarkę w cieniutkie plasterki jak piórka i posypujemy na ser
Zgrilowany boczek kroimy w plasterki i kładziemy na bagietkę
Na to układamy paprykę pokrojoną w cienkie plasterki
Bagietkę wkładamy do piekarnika na temperaturę 180 stopni na 15-20 minut.
W tym czasie, kiedy bagietka się piecze, kroimy liść sałaty na cienkie paski, ogórek i pomidory w cienkie plasterki , a także cebulę.
Bagietkę wyjmujemy z piekarnika, polewamy 2 łyżeczkami słodkiego sosu chili oraz wyciskamy majonez wzdłuż bagietki. Sos chili bardzo szybko wypływa z butelki, dlatego lepiej jest najpierw polać na łyżeczkę, by nie przedobrzyć.
Następnie na całej długości bagietki układamy najpierw sałatę, potem ogórek, cebulę i pomidorki. Życzę bardzo smacznego. Po prostu pycha!