Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi zapiekanek z kiosków przy dworcach autobusowych albo z prawdziwej firmy Subway? Każdy. Nie każdemu jednak chce się zrobić z prawdziwego zdarzenia zapiekankę, która będzie smakować lepiej niż kupna. Ta, którą zrobiłam dzisiaj była superowa!
Deska i nóż do krojenia, tarka, blacha do pieczenia
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Składniki
Bagietkę kroimy na pół i smarujemy masłem,
Wyciskamy sos Sriracha I rozsmarowujemy na bułce
Boczek albo grillujemy albo podsmażany ma patelni
W tym czasie, kiedy boczek się griluje, ścieramy ser na tarce, a potem posypujemy bagietkę
Następnie kroimy pieczarkę w cieniutkie plasterki jak piórka i posypujemy na ser
Zgrilowany boczek kroimy w plasterki i kładziemy na bagietkę
Na to układamy paprykę pokrojoną w cienkie plasterki
Bagietkę wkładamy do piekarnika na temperaturę 180 stopni na 15-20 minut.
W tym czasie, kiedy bagietka się piecze, kroimy liść sałaty na cienkie plastry, ogórek i pomidory w cienkie plasterki , a także cebulę.
Bagietkę wyjmujemy z piekarnika, polewąmy 2 łyżeczkami słodkiego sosu chili oraz wyciskamy majonez wzdłuż bagietki. Sos chili bardzo szybko wypływa z butelki, dlatego lepiej jest najpierw polać na łyżeczkę, by nie przedobrzyć.
Następnie ma całej długości bagietki układamy najpierw sałatę, potem ogórek, cebulę i pomidorki. Życzę bardzo smacznego. Po prostu pycha!