Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie danie z filetem z suma afrykańskiego. Sum ma bardzo delikatne, smaczne mięso bogate w białko. Dzięki dodatkowi marynaty teriyaki i duszonych warzyw, ryba nabiera charakteru. To pyszne danie zrobicie w pół godziny.
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 48
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 77
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2610
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 48
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 77
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2610
Składniki
Suma najlepiej przygotować na 1-2 godziny przed gotowaniem. Filet kroimy na 2-3 kawałki, posypujemy pieprzem i smarujemy sosem teriyaki. Tak zamarynowaną rybę wkładamy do lodówki, wyciągamy na 30 minut przed gotowaniem. Marchew i pietruszkę kroimy w słupki, pora w plasterki, a liście jarmużu w paski. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Dodajemy syrop klonowy, sok z limonki, sambal i pieprz. Dusimy, aż warzywa będą miękkie. Zdejmujemy je z patelni. Teraz na patelnię dajemy znów trochę oleju i smażymy rybę z obu stron do lekkiego zarumienienia. Ryba powinna być usmażona, ale nie rozpadać się. Do ryby dodajemy warzywa i smażymy razem jeszcze kilka minut. Suma podałam z ryżem gotowanym z curry, ale dobrym dodatkiem będzie także puree ziemniaczane lub kasza.