Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie danie z filetem z suma afrykańskiego. Sum ma bardzo delikatne, smaczne mięso bogate w białko. Dzięki dodatkowi marynaty teriyaki i duszonych warzyw, ryba nabiera charakteru. To pyszne danie zrobicie w pół godziny.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 639
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1863
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 404
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 639
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1863
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 404
Składniki
Suma najlepiej przygotować na 1-2 godziny przed gotowaniem. Filet kroimy na 2-3 kawałki, posypujemy pieprzem i smarujemy sosem teriyaki. Tak zamarynowaną rybę wkładamy do lodówki, wyciągamy na 30 minut przed gotowaniem. Marchew i pietruszkę kroimy w słupki, pora w plasterki, a liście jarmużu w paski. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Dodajemy syrop klonowy, sok z limonki, sambal i pieprz. Dusimy, aż warzywa będą miękkie. Zdejmujemy je z patelni. Teraz na patelnię dajemy znów trochę oleju i smażymy rybę z obu stron do lekkiego zarumienienia. Ryba powinna być usmażona, ale nie rozpadać się. Do ryby dodajemy warzywa i smażymy razem jeszcze kilka minut. Suma podałam z ryżem gotowanym z curry, ale dobrym dodatkiem będzie także puree ziemniaczane lub kasza.