Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, biała parzona kiełbasa zapiekana w piekarniku z cebulą. Świetnie smakuje podawana z chlebem i chrzanem lub ćwikłą, można ją również serwować jako dodatek do barszczu.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22357
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14008
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4362
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43347
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 538
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 474
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22357
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14008
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4362
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43347
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 538
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 474
Składniki
Do garnka wlewamy 2 litry wody i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wyłączamy palnik, białą kiełbasę zanurzamy w gorącej wodzie. Garnek przykrywamy i odstawiamy do zaparzenia na około 15-20 minut.
Cebulę obieramy z brązowych łupin, kroimy w piórka. Podsmażamy na patelni z roztopionym smalcem. Kiełbaskę lekko przyrumieniamy na patelni. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem.
Połowę podsmażonej cebuli przekładamy do naczynia żaroodpornego. Sparzoną kiełbaskę nakłuwamy wykałaczką i układamy jedną obok drugiej. Kiełbaski smarujemy musztardą i przykrywamy drugą połową podsmażonej cebuli.
Białą sparzoną kiełbasę z cebulą wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzałka góra -dół). Pieczemy przez około 20-30 minut. Podczas pieczenia 2-3 otwieramy piekarnik, kiełbaski polewamy sosem powstałym w wyniku pieczenia.
Kiełbaski podajemy na ciepło z kromką chleba.