Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, biała parzona kiełbasa zapiekana w piekarniku z cebulą. Świetnie smakuje podawana z chlebem i chrzanem lub ćwikłą, można ją również serwować jako dodatek do barszczu.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Do garnka wlewamy 2 litry wody i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wyłączamy palnik, białą kiełbasę zanurzamy w gorącej wodzie. Garnek przykrywamy i odstawiamy do zaparzenia na około 15-20 minut.
Cebulę obieramy z brązowych łupin, kroimy w piórka. Podsmażamy na patelni z roztopionym smalcem. Kiełbaskę lekko przyrumieniamy na patelni. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem.
Połowę podsmażonej cebuli przekładamy do naczynia żaroodpornego. Sparzoną kiełbaskę nakłuwamy wykałaczką i układamy jedną obok drugiej. Kiełbaski smarujemy musztardą i przykrywamy drugą połową podsmażonej cebuli.
Białą sparzoną kiełbasę z cebulą wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzałka góra -dół). Pieczemy przez około 20-30 minut. Podczas pieczenia 2-3 otwieramy piekarnik, kiełbaski polewamy sosem powstałym w wyniku pieczenia.
Kiełbaski podajemy na ciepło z kromką chleba.