Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z brokułem jest lekka, orzeźwiająca i doskonale sprawdzi się do głównego dania jako dodatek. Możesz też jeść ją w ramach śniadania lub kolacji.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 295
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 23719
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8915
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 707
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 295
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 23719
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8915
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 707
Składniki
Brokuła umyj, podziel na mniejsze różyczki i włóż do gorącej, osolonej wody w garnku. Gotuj przez kilka minut aż będzie miękki. Odcedź i odstaw. Kiedy nie będzie już taki gorący to podziel na mniejsze kawałki i wrzuć do miski.
Rodzynki zalej wrzątkiem. Po minucie odlej i wysusz. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Tuńczyka odsącz z zalewy, pokrój drobno. Przełóż wszystkie składniki do brokuła.
Przygotuj sos. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Imbir zetrzyj na tarce. W misce połącz sos sojowy, oliwę, ocet ryżowy, miód, czosnek i imbir. Polej sałatkę tuż przed podaniem. Posyp nasionami słonecznika.