Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z brokułem jest lekka, orzeźwiająca i doskonale sprawdzi się do głównego dania jako dodatek. Możesz też jeść ją w ramach śniadania lub kolacji.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3561
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3774
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 334
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 609
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3561
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3774
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 334
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 609
Składniki
Brokuła umyj, podziel na mniejsze różyczki i włóż do gorącej, osolonej wody w garnku. Gotuj przez kilka minut aż będzie miękki. Odcedź i odstaw. Kiedy nie będzie już taki gorący to podziel na mniejsze kawałki i wrzuć do miski.
Rodzynki zalej wrzątkiem. Po minucie odlej i wysusz. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Tuńczyka odsącz z zalewy, pokrój drobno. Przełóż wszystkie składniki do brokuła.
Przygotuj sos. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Imbir zetrzyj na tarce. W misce połącz sos sojowy, oliwę, ocet ryżowy, miód, czosnek i imbir. Polej sałatkę tuż przed podaniem. Posyp nasionami słonecznika.