Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z brokułem jest lekka, orzeźwiająca i doskonale sprawdzi się do głównego dania jako dodatek. Możesz też jeść ją w ramach śniadania lub kolacji.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1390
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420837
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1390
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420837
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1888
Składniki
Brokuła umyj, podziel na mniejsze różyczki i włóż do gorącej, osolonej wody w garnku. Gotuj przez kilka minut aż będzie miękki. Odcedź i odstaw. Kiedy nie będzie już taki gorący to podziel na mniejsze kawałki i wrzuć do miski.
Rodzynki zalej wrzątkiem. Po minucie odlej i wysusz. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Tuńczyka odsącz z zalewy, pokrój drobno. Przełóż wszystkie składniki do brokuła.
Przygotuj sos. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Imbir zetrzyj na tarce. W misce połącz sos sojowy, oliwę, ocet ryżowy, miód, czosnek i imbir. Polej sałatkę tuż przed podaniem. Posyp nasionami słonecznika.