Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wcześniej "tylko" smaczna surówka z kalafiora..po maleńkiej modyfikacji poprzez dodanie jednego składnika.."arcy smaczna";-) Dla mnie idealne połączenie K+K ;) Kalafior..zaliczany jest do cenniejszych warzyw z uwagi na swój skład chemiczny, a także walory smakowe i dietetyczne.. Kapar..Jego kwiaty są piękne, ale kwitnie on bardzo krótko. Zakwita rano, a po południu już umiera. W tym samym dniu powstaje owoc. Dlatego też kapar jest biblijnym symbolem przemijania... Jego pąki kwiatowe konserwowane w occie, oliwie lub winie stanowią pikantną przyprawę. Im są mniejsze, tym smak jest bardziej wyborny.. A więc...do dzieła;-) czyli łączymy smaki..
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1104
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1104
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Surowy kalafior sparzyć wrzątkiem, podzielić na różyczki,zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Groszek odcedzić, dodać do kalafiora.
Kapary odcedzić, drobno pokroić,dodać do kalafiora.
Do majonezu dodać przyprawy i łyżkę lub dwie zalewy z kaparów. Wymieszać z resztą składników.
Odstawić na kilka chwil do lodówki, aby składniki się "przegryzły";-)