Do góry

Dania główne Przepis na:

surówka z kapusty włoskiej

surówka z kapusty włoskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 8646

Dodano:

Odsłon: 17519

nie ma to jak zieleninka :)

Składniki

  • kapusta włoska, 1 średnia główka
  • ogórki kiszone, 3-4 sztuki
  • pomidory, 3 sztuki
  • Szczypiorek lub natka pietruszki, 1/2 pęczku
  • oliwa z oliwek, 3-4 łyżki
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
surówka z kapusty włoskiej

Przygotowanie

  1. kapustę oczyścić, poszatkować, posolić. Po 2 godzinach odcisnąć. Ogórki pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w ósemki. Szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać dodać sok z cytryny i oliwę. Przyprawić do smaku. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń