Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso faszerowane kapusta kiszoną w pysznym borowikowym sosie
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 342
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1758
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 342
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1758
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Składniki
1. Mięso obieramy z błonek, rozcinamy, wzdłuż ale nie do końca i rozbijamy. 2. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
3. Obieramy cebulę drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 5. Następnie łączymy z pokrojoną w paseczki papryką.
6. Wlewamy sos sojowy oraz dodajemy kapustę, prużymy 10 minut.
7. Tak przygotowanym farsz rozkładamy na środku mięsa.
8. Zwijamy w roladę.
9. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
10. Zupy razem ze sobą łączymy wlewamy 1 ½ szklanki wody oraz ½ szklanki śmietany, 5 minut gotujemy.
11. Wyszedł nam gęsty sos, który wylewamy na dno naczynia i układamy upieczone i pokrojone mięso.
12. Danie gotowe. 13. Smacznego.