Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich roladek nie może brakować na świątecznym stole.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11940
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16406
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5260
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11940
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16406
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5260
Składniki
1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz sola. 2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym maśle. Do cebuli dodajemy starty na tarce o dużych oczach brokuł, obraną startą marchew, dziesięć minut prużymy aż warzywa zmiękną, solimy i łączymy z serkiem topionym. 3. Gotowym farszem smarujemy mięso i zwijamy w roladki.
4. Panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym jajku i ponowie w bułce tartej. 5. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Roladki gotowe. 7. Smacznego.