Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na danie świąteczne, zajrzyj tutaj. Roladki faszerowane grzybami to jest właśnie to czego szukasz.
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 97
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106899
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2067
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 97
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106899
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2067
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Grzyby suszone zalewam wrzącą wodą, odstawiam na pół godziny. Po tym czasie odlewam wodę z moczenia grzybów.
3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.. 4. Do naczynia blendującego przekładam cebulę, rozmaryn, umytą, oczyszczoną z nasion, pokrojoną paprykę, namoczone grzyby i blenduję dwie minuty. Następnie warzywa z grzybami przekładam do rondelka, dodaję masło, sól, pieprz i gotuję dwie minutki. 5. Farszem smaruję każdy kawałek mięsa.
6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej. 7. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
8. Gotowe, podaję z surówką i ziemniakami. 9. Smacznego.