Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na danie świąteczne, zajrzyj tutaj. Roladki faszerowane grzybami to jest właśnie to czego szukasz.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7860
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3081
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7860
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3081
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Grzyby suszone zalewam wrzącą wodą, odstawiam na pół godziny. Po tym czasie odlewam wodę z moczenia grzybów.
3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.. 4. Do naczynia blendującego przekładam cebulę, rozmaryn, umytą, oczyszczoną z nasion, pokrojoną paprykę, namoczone grzyby i blenduję dwie minuty. Następnie warzywa z grzybami przekładam do rondelka, dodaję masło, sól, pieprz i gotuję dwie minutki. 5. Farszem smaruję każdy kawałek mięsa.
6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej. 7. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
8. Gotowe, podaję z surówką i ziemniakami. 9. Smacznego.