Do góry

Dania główne Przepis na:

Świąteczne udka

Świąteczne udka

Autor:

Przepisów i artykułów: 838 Ocena: 8938

Dodano:

Odsłon: 11571

W okresie zimowym jak również świątecznym, wykorzystujemy kapustę. Kapusta kiszona zawiera dużo witamin co zwiększa naszą odporność. Proponuje pyszny farsz do nadziewania delikatnego mięsa z kurczaka.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Świąteczne udka

Przygotowanie

  1. 1. Z udek wyjmujemy kości i doprawiamy solą oraz pomysłem na soczystego kurczaka, pozostawiamy na 20 minut.

  2. 2. W tym czasie obieramy cebulę drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    3. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 4. Następnie łączymy z pokrojoną w paseczki papryką.

  4. 5. Wlewamy sos sojowy oraz dodajemy kapustę, prużymy 10 minut.

  5. 6. Tak przygotowanym farszem nadziewamy udka.

  6. 7. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.

  7. 8. Danie gotowe.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń