Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach od pieczenia udek unosi się po całym domu, czujemy już świąteczny nastrój. Lepszych udek nie jedliście, faszerowane kapustą i grzybami to jest to czego szukacie na świąteczny obiad.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 376
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 376
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
1. Udka myję, osuszam, usuwam kości, doprawiam przyprawą Gyros.
2. Grzyby płuczę pod bieżącą wodą, następnie przekładam do miski, zalewam wodą 600g, odstawiam do namoczenia na 30 minut. Po tym czasie grzyby gotuję około 30 minut, odsączam grzyby, wodą z grzybów zalewam kapustę w garnku i gotuję. 3. Marchew pietruszkę obieram, kroję na mniejsze kawałki, gotuję w osolonej wodzie. 4. Cebule obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie. 5. Do naczynia blendującego przekładam ugotowaną marchew, pietruszkę, ugotowaną odsączoną kapustę, ugotowane odsączone grzyby i blenduję około 2 minut. Następnie wszystko przekładam do garnka, dodaję masło, usmażoną cebule, wsypuję pieprz, sól, cukier i gotuję około 5 minut.
6. Farsz studzę i faszeruję udka napełniając każdy otwór w każdym udku. Mięso zwijam tak żeby farsz znajdował się w środku.
7. Udka układam w woreczku do pieczenia na blaszce i piekę 40 minut w 180°C.
8. Danie gotowe. 9. Smacznego.