Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu faszerowane grzybami, pasujące niemal z każdym dodatkiem a ich smak rozpływa się w ustach.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8173
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 417
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8173
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 417
Składniki
1. Grzyby suszone zalewam gorącą wodą, odstawiam na 30 minut. 2. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 3. Cebulę obieram, kroję w piórka, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję wcześniej namoczone grzyby, bez wody. Smażę około 10 minut, doprawiam pieprzem oraz solą. 4. Każdy plaster mięsa smaruję musztardą, posypuję majerankiem, układam na środku po słupku chleba razowego i łyżce farszu grzybowego.
5. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w mące pszennej, smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Gdy mięso się zarumieni podlewam jedną szk. wody, dodaję kostkę bulionu grzybowego, pozostały farsz i gotuję około 20 minut. 7. Na koniec wlewam śmietanę, dwie minutki gotuję.
8. Zrazy gotowe, podaję z ziemniakami i sałatką. 9. Smacznego.