Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś dietetyczna wersja tradycyjnego makaronu z białym serem i boczkiem. Wersja odtłuszczona, lżejsza i na pewno zdrowsza:)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9982
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9000
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6380
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9982
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9000
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6380
Składniki
Nastawiłam wodę na makaron, w tym czasie posiekałam cebulę w mniejsze kawałki, a kiełbasę w kostkę. Cebulę doprawiłam solą i pieprzem, dusiłam na patelni z odrobiną wody do miękkości (od czasu do czasu dolewałam wodę).
Jak cebula zmiękła dodałam do niej kiełbasę i wszystko podsmażyłam razem do zrumienienia- nie dolewałam już wody, bo zależało mi, by cebulka delikatnie się przypaliła i uwolniła "smażony" aromat. Odstawiłam z gazu i dodałam posiekany szczypiorek.
Makaron ugotowałam al dente, dodałam do niego mieszankę cebuli, kiełbasy i szczypiorku, wkruszyłam biały ser i na małym ogniu wszystko razem podgrzewałam do lekkiego stopienia się sera. Doprawiłam sola i pieprzem. Mój największy krytyk kulinarny, a jednocześnie maniak "kluchów z boczkiem i serem"- mąż- powiedział, że w tej wersji kluchy smakowały jak prawdziwe:), więc śmiem stwierdzić, że tak właśnie jest:) Smacznego serowego:)