Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 2853
Dodano: 22.04.2013
Odsłon: 4318
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Nastawiłam wodę na makaron, w tym czasie posiekałam cebulę w mniejsze kawałki, a kiełbasę w kostkę. Cebulę doprawiłam solą i pieprzem, dusiłam na patelni z odrobiną wody do miękkości (od czasu do czasu dolewałam wodę).
Jak cebula zmiękła dodałam do niej kiełbasę i wszystko podsmażyłam razem do zrumienienia- nie dolewałam już wody, bo zależało mi, by cebulka delikatnie się przypaliła i uwolniła "smażony" aromat. Odstawiłam z gazu i dodałam posiekany szczypiorek.
Makaron ugotowałam al dente, dodałam do niego mieszankę cebuli, kiełbasy i szczypiorku, wkruszyłam biały ser i na małym ogniu wszystko razem podgrzewałam do lekkiego stopienia się sera. Doprawiłam sola i pieprzem.
Mój największy krytyk kulinarny, a jednocześnie maniak "kluchów z boczkiem i serem"- mąż- powiedział, że w tej wersji kluchy smakowały jak prawdziwe:), więc śmiem stwierdzić, że tak właśnie jest:)
Smacznego serowego:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

krazek 23 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
"Makaron ugotowałam al dente, dodałam do niego mieszankę cebuli, kiełbasy i szczypiorku, wkruszyłam biały ser i na małym ogniu wszystko razem podgrzewałam do lekkiego stopienia się sera. Doprawiłam sola i pieprzem. " - NIE ROZUMIEM! Czy tą mieszankę dodaje się do gotującego makaronu w garnku? Czy wrzuca się do razem na patelnie i tam podgrzewa? A może mam rozpalić ognisko w kuchni, wrzucić wszystko do gara, zawiesić nad paleniskiem i czekać, aż się ten ser roztopi? Odpowiedzi: 3 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz