Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Świderki po neapolitańsku"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 241
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22486
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 250
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 241
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22486
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 250
Składniki
Makaron ugotować w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać z oliwą.
Tuńczyka podzielić na kawałki. Pomidorki umyć, przekroić na połówki. Oliwki i kapary osączyć z zalewy (kapary opłukać, jeśli są zbyt słone). Wymieszać wszystko z makaronem, posypać parmezanem, świeżo zmielonym pieprzem, bazylią i oregano. Podawać, póki gorące!
Warto dodać też 2-3 fileciki anchois, podsmażone na oliwie. Rybki rozpuszczą się na patelni i stworzą wspaniały sos.
ok. 10 minut.Źródło: Twoje Imperium