Do góry

Dania główne Przepis na:

Świderki po neapolitańsku

Świderki po neapolitańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Świderki po neapolitańsku"

Składniki

  • 4 porcje makaronu świderki
  • 1 puszka tuńczyka
  • 20 dag pomidorków cherry
  • 1 szklanka czarnych oliwek
  • 1/2 szklanki kaparów
  • 10 dag tartego parmezanu
  • 1/2 szklanki oliwy extra virgin
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • oregano
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać z oliwą.

  2. Tuńczyka podzielić na kawałki. Pomidorki umyć, przekroić na połówki. Oliwki i kapary osączyć z zalewy (kapary opłukać, jeśli są zbyt słone). Wymieszać wszystko z makaronem, posypać parmezanem, świeżo zmielonym pieprzem, bazylią i oregano. Podawać, póki gorące!

  3. Warto dodać też 2-3 fileciki anchois, podsmażone na oliwie. Rybki rozpuszczą się na patelni i stworzą wspaniały sos.

  4. ok. 10 minut.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń