Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny i pożywny obiad, przygotowanie go zajmuje nie więcej niż 30min.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19349
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13082
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1737
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232198
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19349
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13082
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1737
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232198
Składniki
Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu (do wody dodać łyżkę oleju). Brokuł ugotować w lekko osolonej wodzie i odsączyć. Różyczki ugotowanego brokułu pokroić na mniejsze kawałki i odłożyć. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Szklistą cebulę zalać bulionem, zagotować. W odrobinie zimnej wody wymieszać mąkę, dodać śmietanę i połączyć. Śmietanę z mąką wlać na patelnię, zagotować, doprawić do smaku. Chwilę gotować, dopóki sos nie zgęstnieje. Makaron i brokuł przełożyć do sosu, delikatnie wymieszać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.