Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny i pożywny obiad, przygotowanie go zajmuje nie więcej niż 30min.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 56
Składniki
Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu (do wody dodać łyżkę oleju). Brokuł ugotować w lekko osolonej wodzie i odsączyć. Różyczki ugotowanego brokułu pokroić na mniejsze kawałki i odłożyć. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Szklistą cebulę zalać bulionem, zagotować. W odrobinie zimnej wody wymieszać mąkę, dodać śmietanę i połączyć. Śmietanę z mąką wlać na patelnię, zagotować, doprawić do smaku. Chwilę gotować, dopóki sos nie zgęstnieje. Makaron i brokuł przełożyć do sosu, delikatnie wymieszać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.