Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny i pożywny obiad, przygotowanie go zajmuje nie więcej niż 30min.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15629
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4701
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 373
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2903
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15629
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4701
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 373
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2903
Składniki
Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu (do wody dodać łyżkę oleju). Brokuł ugotować w lekko osolonej wodzie i odsączyć. Różyczki ugotowanego brokułu pokroić na mniejsze kawałki i odłożyć. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Szklistą cebulę zalać bulionem, zagotować. W odrobinie zimnej wody wymieszać mąkę, dodać śmietanę i połączyć. Śmietanę z mąką wlać na patelnię, zagotować, doprawić do smaku. Chwilę gotować, dopóki sos nie zgęstnieje. Makaron i brokuł przełożyć do sosu, delikatnie wymieszać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.