Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie i obowiązkowo w sezonie TYLKO ze ŚWIERZYCH warzywek - szybko smacznie zdrowo kolorowo ;D
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1145
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1324
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 600
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1145
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1324
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 600
Składniki
Kurczaka opłukać zalać wodą (1/3 gara) i ugotować wywar ok 15min. Warzywa: Szparagi kroimy na 3 części, marchew selera pietruszkę ziemniaki w kostkę,kalafiora rozdzielamy na drobne różyczki a brokuła na większe. Wszystkie warzywa mają być pokrojone na mniej-więcej na takie same kawałki.
Do gotującego się wywaru drobiowego wrzucamy szparagi te gotują się najdłużej-dlatego pierwsze) po ok 5 min dodajemy resztę warzyw oprócz brokuła i gotujemy do miękkości. Gdy wszystkie warzywa będą już miękkie ale nie rozgotowane!! Dorzucamy brokuła. Możemy dolać wody jeśli zupa jest dla nas za gęsta. Dodajemy Vegetę.
Zupę podbijamy śmietaną-zestawiamy zupę z gazu- ( śmietanę zalewamy 2 chochlami zupy energicznie mieszamy a następnie przelewamy do zupy ciągle mieszając)
Doprawiamy wg uznania solą pieprzem i dodajemy drobno posiekaną natkę Smacznego warzywnego dania. ( Czasem dosypuje jeszcze 2-3 garści makaronu który gotuje się w zupie )