Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś niedziela brzydka deszczowa a ja miałam ochotę na rybkę więc ją przygotowałam bo akurat miałam. Wiem w tradycyjnej Polskiej rodzinie powinien być rosół no ale ile razy można podawać przepis rosołu, już znając życie każdy potrafi ugotować rosół. Taki obiad przygotowuje się w zaledwie piętnaście minut, żadnego wysiłku przy nim nie ma a najeść się można do syta.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3507
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3507
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Składniki
Przygotować łososia pokroić go na dowolne kawałki, obsypać solą wymieszać i odstawić aby sól przeszła w rybę. W międzyczasie przygotować płatki kukurydziane, mąkę oraz jajka roztrzepać je widelcem. Gdy już mamy wszystko przygotowane kawałki ryby za nużyć w roztrzepanym jajku następnie w mące i znowu w jajku na koniec w płatkach kukurydzianych.
Na patelnię wlać większą ilość oleju, ułożyć przygotowane kawałki ryby w panierce z płatków kukurydzianych i smażyć na bardzo wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor ( nie dolewać oleju w trakcie smażenia ). Im mniejszy płomień pod patelnia tym lepiej usmaży się ryba zwłaszcza w panierce z płatków.
Usmażoną rybkę podałam z ziemniakami polanymi lekko tłuszczem z ryby oraz surówką z kapusty kiszonej z cebulą i olejem. Obiad wyszedł bardzo smaczny a zwłaszcza ryba, kiedyś nie lubiłam ryb a teraz mogłabym je jeść codziennie.