Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś niedziela brzydka deszczowa a ja miałam ochotę na rybkę więc ją przygotowałam bo akurat miałam. Wiem w tradycyjnej Polskiej rodzinie powinien być rosół no ale ile razy można podawać przepis rosołu, już znając życie każdy potrafi ugotować rosół. Taki obiad przygotowuje się w zaledwie piętnaście minut, żadnego wysiłku przy nim nie ma a najeść się można do syta.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34591
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 351
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 86
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9141
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34591
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 351
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 86
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9141
Składniki
Przygotować łososia pokroić go na dowolne kawałki, obsypać solą wymieszać i odstawić aby sól przeszła w rybę. W międzyczasie przygotować płatki kukurydziane, mąkę oraz jajka roztrzepać je widelcem. Gdy już mamy wszystko przygotowane kawałki ryby za nużyć w roztrzepanym jajku następnie w mące i znowu w jajku na koniec w płatkach kukurydzianych.
Na patelnię wlać większą ilość oleju, ułożyć przygotowane kawałki ryby w panierce z płatków kukurydzianych i smażyć na bardzo wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor ( nie dolewać oleju w trakcie smażenia ). Im mniejszy płomień pod patelnia tym lepiej usmaży się ryba zwłaszcza w panierce z płatków.
Usmażoną rybkę podałam z ziemniakami polanymi lekko tłuszczem z ryby oraz surówką z kapusty kiszonej z cebulą i olejem. Obiad wyszedł bardzo smaczny a zwłaszcza ryba, kiedyś nie lubiłam ryb a teraz mogłabym je jeść codziennie.